Pályázat: 2024

Élelmiszeripari kivitelű szállítószalag zöldségcsomagoláshoz

A tervező neve

Dobos Péter Levente
  • Cégnév: Moltech Anyagmozgatás és Hajtástechnikai Kft.
  • Tel.: +3662573057
  • E-mail: info@moltech.hu
  • Web: https://moltech.hu

Kategória

Élelmiszeripari gépek

A gép funkciója

A szalagos szállítóberendezés egy zöldségfeldolgozó üzem tiszta terében került elhelyezésre, ahol tálcás zöldségcsomagok előkészítését végzik. A szállítószalagon történik az üres tálcák feltöltése a válogató személyzet által.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A szállítóberendezést a korábbi kísérleti fejlesztéseink eredményeként, a tavaly benevezett prototípusunkban alkalmazott műszaki megoldásokkal építettük vevői megrendelésre. A szállítószalag rozsdamentes, élelmiszeripari, és könnyen tisztítható, higiénikus kialakítású. Működésében a különlegesség az osztott szállítóhevederrel és a dupla soros két irányban állítható oldaltereléssel megvalósított árú továbbítás. A megbízónk szerette volna egy pályán, egy meghajtással, költséghatékonyan lekezelni az üres, a félkész és a teli tálcákat, amely kérésének, így a higiénikus kialakítás megtartásával is eleget tudtunk tenni.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A nevezett szállítószalagunk könnyen, szétszerelés nélkül tisztítható, magas higiéniai szintű terekben alkalmazható. A megrendelő a zöldség egységcsomagok összeállítását szerette volna gyorsítani, könnyíteni, amelyre a felépített pályánk megoldást nyújt.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: