Archívum: 2023

Biomassza gázgenerátor tüzelanyagellátó és gáztisztító rendszerrel

A tervező neve

Madár Viktor, Madár György
  • Cégnév: Pyrowatt Kft
  • Tel.: 36303837894
  • E-mail: madar.viktor@pyrowatt.hu
  • Web: www.pyrowatt.hu

Kategória

Teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák

A gép funkciója

Több éves kutatómunkával kifejlesztettünk egy többfázisú gázgenerátoros technológiát, amely kis méretben is több fázisban valósítja meg a biomassza gázosítást, így tiszta, alacsony kátránytartalmú (50mg/Nm3) gázt állítva elő jelentősen csökkenti a gáztisztítási feladatokat, költségeket. A keletkezett tiszta gázt, kapcsolt villamos- és hőenergia előállítására hasznosítjuk. Így a termelt villamos energia költsége kedvező, mivel a hulladékhő is hasznosul, s ezzel az energetikai hatásfok 80-85%-ra nő. A felhasznált tüzelőanyag energiatartalmának ~25%-a villamos energiává, ~60%-a hőenergiává alakul. Az energetikai rendszer „vesztesége” a bioszén, egy igen gazdag széntartalmú tiszta anyag. A bioszén, jelentős mennyiségű CO2 hosszú távú raktározását teszi lehetővé. Kiemelten kedvező tulajdonsága, hogy termőtalajba juttatva humusznövelő, így talajjavító hatású.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A szilárd tüzelőanyagok termokémiai úton történő elgázosításakor elkerülhetetlenül keletkezik kátrány, aminek mennyisége és minősége, függ a gázgenerátor típusától és a benne zajlódó folyamatok jellemzőitől. Ezen kátrány eltávolítására összetett gáztisztító berendezésekkel kell ellátni a gázgenerátort, ami csökkenti a gázgenerátor energiahatékonyságát valamint növeli a befektetés és az üzemeltetés költségeit.
A PYROWATT gázgenerátor többfázisú elgázosítási technológiának köszönhetően olyan alacsony kátránytartalmú generátorgáz előállítására képes, amely közvetlenül elégethető a belsőégésű motorban, nincs szükség gáztisztítóra ezzel növelve a kis és közepes méretű erőművek gazdasági hatékonyságát

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Mezőgazdasági, ipari üzemek energiaellátásának bizotsítása, megújuló energiaával, folyamatos teljesítménnyel, biomasszában tárolt energia felhasználásával.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: