Pályázat: 2024

Bimatik Dobozállító

A tervező neve

Bakos Bence Bolicska Gábor
  • Cégnév: Bimatik Kft.
  • Tel.: +3620 945 0262
  • E-mail: bimatik@bimatik.hu
  • Web: http://bimatik.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

Különböző méretű hullámpapír- és karton csomagoló dobozok automatikus felállítására alkalmas gép.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A jellemzően külföldről importált dobozállító gépek nagyrészénél megszokott L alakú kialakítás helyett a mi gépünk lineáris felépítésű, így könnyebb a beillesztése gyártósorokba.
A többi gépen általában a tár függőleges irányultságban fogadja a nyers dobozokat, amelyeket a földtől olyan magasságban kell betölteni amelyhez a kézi raklapemelő magassága már nem elegendő. A mi gépünk tára vízszintesen fogadja a doboz csomagokat, raklapemelőről egyszerűen a tárba csúsztathatók.
A különböző dobozméretekre a mi gépünk automatikusan áll át, az átállás HMI-ről vezérelhető.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az L alakú gép beillesztése egy gyártósor layout-jába bonyolult, illetve sok esetben extra ívelt szállítópálya szakaszokat igényel. A mi lineáris kialakításunk így helyet spórol meg a gyártósor területén.
A dobozállító gépek manuális átállítása más méretekre körülményes, és sok időt igényel a helyes beállítás. Partnereink egy gyártósoron szeretnének többféle terméket is gyártani, a különböző termékek különböző méretű csomagoló dobozokba kerülnek. Az automatikus átállás másik dobozméretre gyors, így tovább növeli a gyártási felxibilitást.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: