Pályázat: 2024

Automata tamponozó sor

A tervező neve

Schaáf Balázs, Katus Attila
  • Cégnév: Hírös ENGI TEC Kft.
  • Tel.: +36-70/318-9030
  • E-mail: info@hirosengitec.eu
  • Web: https://hirosengitec.eu

Kategória

Teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák

A gép funkciója

Ügyfelünk a világ egyik legnagyobb és legkiválóbb vasútmodell gyártójának magyarországi leányvállalata volt az automata tamponozó sor megtervezését, megépítését, programozását és telepítését felölelő projekt során.
A feladat az volt, hogy egy robottal ellátott új fröccsöntő gép mellé illeszthető tamponozó cellát építsünk a kapcsolódó szállítópályákkal, kihordó- és kiemelő egységekkel együtt.
A gyártási folyamat során a fröccsöntő gépben elkészült sín egységeket a robot az egyedileg kialakított palettára helyezi, amelyet a szállítópálya felső szintje a tamponozó cellába juttat. Itt a tamponozógép felviszi a sínekre a szükséges festékréteget. A paletta ezután a szállítópálya alsó szintjén eljut a kirakodó celláig, ahol a kiemelő egység a kirakodó cella magasságába emeli. A kirakodó egység a sín darabokat leemeli, amelyek a kihordószalagon eljutnak az operátorhoz.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A korábbi cellában található tamponozógépek helyett az új konstrukcióban a korszerűbb működési metódus miatt egy gép látja el a feladatot megnövekedett hatékonyság mellett.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gyártósor megépítését a megrendelő gépparkjának elöregedett elemeinek korszerűsítése, valamint a termelési hatékonyság növelését célzó ciklusidő rövidítés iránti igény tette szükségessé.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: