Archívum: 2022

Automata festék adagoló berendezés

A tervező neve

Tari Gábor
  • Cégnév:
  • Tel.: 36706247183
  • E-mail: tari.gabor@metrik.hu
  • Web: www.metrik.hu

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

A gép funkciója

A berendezés alkalmas 6db-os összefűzőt tégelysor (továbbiakban strip) víz alapú festékkel, vagy egyéb nem veszélyes folyékony anyaggal való töltésére, majd a strip lezárására. A berendezés sajátossága, hogy az adagolt anyag közvetlenül nem érintkezik a gép alkatrészeivel, lehetővé téve ezzel a gyors és takarításmentes váltás különböző színű festékek között.
A kiadagolni kívánt anyag saját tároló edényében a nyomótartályokba kerül. Az onnan kivezetett csövön keresztül a túlnyomás az adagolandó anyagot az adagolóegységbe juttatja. Az adagolószivattyú gondoskodik az adagok egyenletességéről, és beállíthatóságáról. A tégelyeket végtelenített konvejor juttatja a különböző pozíciókba. A konvekor ülékekbe a stripeket kézzel kell behelyezni. A gép automatikusan lezárja a stripeket, majd a gép alá helyezett dobozba kihullanak a megtöltött stripek

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A berendezés legnagyobb előnye, hogy a töltött anyag, közvetlenül nem érintkezik a berendezéssel. Emiatt a gépet nem kell színváltáskor takarítani, egyszerűen ki kell fűzni a töltőcsövet, majd az új festék töltőcsövét befűzni.
Termelékeny megoldás, 3-5 másodperces siklusidő 6db tégely megtöltésére, és lezárására. Kiegészíthető egyéb funkciókkel, például feliratozás.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Számozott kifestő gyártásához készült a berendezés, ahol 1000-1200 színárnyalattal dolgoznak, de egyszerre 100-300 db 4ml-es tégelyt kell csak megtölteni egy színből.
Alkalmas a berendezés bármilyen már folyadék töltésére, ahol igény a gyors termékváltás és hogy ne érintkezzen az anyag a berendezéssel.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: