Archívum: 2023

Automata faipari rakatvágó

A tervező neve

Kobolák Zoltán, Szabó László
  • Cégnév: ZoszkoWorks Ménöki és Kereskedelmi Kft.
  • Tel.: 36305895330
  • E-mail: info@zoszkoworks.com
  • Web: zoszkoworks.com

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

A gép funkciója

A rakatvágó a (raklap)deszkarakatok nagy pontossággal (+/-0,5mm) történő szélezését és keresztbevágását teszi lehetővé. Az operátornak nincs más dolga, mint targonca segítségével elhelyezni a gépen a ~3,5t-s rakatot, megadni az első vágás helyét (szélezés), majd megadni a kívánt hosszokat milliméterben. Az automatika gondoskodik a precíz pozícionálásról, a vágás levezényléséről és a külső segédkörök (kenés, elszívás, hulladék kihordás) kezeléséről.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A gépet először 1986-ban helyezték üzembe, mint teljesen manuális berendezés, az évek alatt több országban, több telephelyen jó szolgálatott tett aktuális gazdáinak. Hiába több mint 35 éves gépről beszélünk, megoldásainkkal piacvezető precizitást és sebességet értünk el a rakatvágásban.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Talán mindenki találkozott már a folyamathatékonysági vagy OEE mutatókkal. Nos, ha 4-4,5 óra alatt teljesíti azt a berendezés amit korábban 5 munkanap alatt kemény fizikai munkával lehetett csak elérni, akkor mi is elégedettek vagyunk azzal amit szállítottunk. A folyamatosan növekvő mennyiségi és minőségi igények kiszolgálása, a hatékonyság növelés és az operátorok fizikai megterhelésének csökkentése volt az elsődleges szempont.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: