Pályázat: 2024

Aszfaltsárkány – kátyújavító gép

A tervező neve

Dr. Felhős Dávid, Eszenyi Tamás, Dr. Barányi István, László Ádám
  • Cégnév: Karman Mechanics Kft.
  • Tel.: +36302021820
  • E-mail: adam.laszlo@technofalt.hu
  • Web: https://technofalt.hu/

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Az Aszfaltsárkány aszfalthibák hézagmentes javítására szolgáló segédberendezés. Segítségével a kátyú körül lévő útfelület aszfaltja gyorsan felmelegíthető, megolvasztható.

 

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az alkalmazott technológia és a speciális alapanyag (Technofalt aszfaltgranulátum) lehetővé teszi, hogy, a javítást akár saját magunk elvégezzük. Az aszfaltgranulátum környezeti hőmérsékleten tárolható, és egész évben rendelkezésre áll, így a tartós javítás télen is megoldható.
A gép robosztus felépítésű, könnyen szállítható, kezelése speciális szaktudást nem igényel. Nem szükséges elektromos betáplálás, az aszfalt hevítéséhez szükséges hőt 3 darab, PB palackkal működtetett világossugárzó panel termeli, a fűtőpanelek külön-külön kapcsolhatók.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A magyarországi utakon számos kátyú nehezíti a közlekedést, sok bosszúságot és kártérítéssel járó gumisérülést, baleseteket okozva. Az elterjedt javítási technológia sajátosságai miatt a sok településen évi egyszeri kátyúzás lehetséges, és télen egyáltalán nincs mód a munkát elvégezni.
A Technofalt technológiával évszakfüggetlenül, saját munkaerővel megoldható a kátyú probléma, az úthiba észlelést követően azonnal, jó minőségben, ezzel jelentős költségeket takarítva meg.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: