Archívum: 2023

Amada fűrészlap felfogó kamerás méréshez

A tervező neve

Kohán Zoltán, Gulyás Ádám
  • Cégnév: F:B:L-Team Kft.
  • Tel.: 36209811054
  • E-mail: bfarkas@fblteam.hu
  • Web: www.fblteam.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

A felfogó készülék egy olyan eszköz, amely a GGW Gruber által gyártott MICRO UV excel típusú mérőgéphez van tervezve. A felfogó készülék segítségével a mérendő AMADA fűrészlapot rögzíteni lehet a mérőgépen. A felfogó készülék célja, hogy a fűrészlapot egyenletesen megszorítsa, és így megakadályozza, hogy a fűrészlap ferdesége és görbesége befolyásolja a mérés pontosságát. A felfogó készülék használatával a fűrészlap geometriai paraméterei, mint például a vastagság, a szélesség, a fogkiosztás és a fogprofil pontosan meghatározhatók.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Ez a gép egy egyedi és innovatív megoldás a fűrészlapok mérésére, amely más ipari eszközöknél pontosabb és megbízhatóbb eredményeket ad. A felfogó készülék pedig tovább növeli a mérés hatékonyságát és minőségét.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A gépem nem az én találmányom, hanem a GGW Gruber cégé. Ők gyártanak különböző multiszenzoros mérőgépeket, amelyekkel a fém- és műanyagiparban használt alkatrészeket lehet ellenőrizni. A MICRO UV excel mérőgép egy olyan berendezés, amely a fűrészlapok geometriai paramétereit tudja mérni nagy pontossággal és sebességgel. A fűrészlapok mérésének szükségességét az indokolja, hogy a fűrészlapok minősége és állapota befolyásolja a vágási teljesítményt és a vágott anyag minőségét. A fűrészlapok mérésével megelőzhetők a hibás vágások, a selejtes termékek és a fűrészlapok korai kopása. A felfogó készülék pedig egy olyan kiegészítő eszköz, amely a fűrészlapot stabilan rögzíti a mérőgépen, és így kiküszöböli a fűrészlap ferdeségének és görbeségének hatását a mérésre.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: