Archívum: 2022

Acélipari táblásító sor rakatoló része

A tervező neve

Komáromi Péter
  • Cégnév:
  • Tel.: 70/940-0145
  • E-mail: munka@cadrajzolas.hu
  • Web: www.cadrajzolas.hu

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

A gép funkciója

Az acélipari táblásító sorok acél tekercseket dolgoznak fel. Letekercselés után a tekercset egyengetik, a kívánt hosszra vágják, majd raklapra rendezik.
A raklapra rendezés elég bonyolult feladat, attól függően, hogy milyen tartományokban működik a sor.
vastagság, szélesség és tábla hosszt együttesen beleértve.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

A Szűcs Ferrotrade Kft.-nél lévő egyik táblásító sor a több évtizede acélipari gépek gyártásával foglalkozó Novastilmec olasz céggel közös kooperációban valósult meg.
A világon egyedülálló módon a sorban kettő egyengető van, mely lehetővé teszi a megszokottól eltérő széles vastagsági tartományban való működést.
0,5-6 mm közötti tekercset szélessége 500-1500 mm szélességben tud kezelni a sor. A táblásítandó hossz 500-6200 mm között változhat.
Ebből adódik, hogy a legkönnyebb tábla 1 kg, a legnehezebb 446 kg. Ez a széles tartomány megnehezíti a rakatolást, melyet sikerült költség hatékonyan megtervezni és kivitelezni.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

A Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. 2009 májusában alakult, 100%-os magyar tulajdonban van. Cégünk tulajdonosai és ügyvezetői több évtizedes hazai és nemzetközi acélkereskedelmi gyakorlattal és tapasztalattal rendelkeznek. A Szűcs Ferrotrade Kft. gazdasági tevékenységét csak belső, saját forrásaiból finanszírozza, és eredményes, nagy forgalmat bonyolító vállalkozássá nőtte ki magát az elmúlt években. A cég ki nem mondott stratégiája, hogy a jövőben is bank független cég legyen, mely jelentős service centerré nővi ki magát az acélipari lapos termékek tekintetében. Mit tábla, tekercs illetve hasítékok tekintetébe.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: