Archívum: 2023

Accessium eBuilding költséghatékony és biztonságos épület vezérlés, Ipar 4-5.0

A tervező neve

Berende Péter
  • Cégnév: Accessium Ltd.
  • Tel.: +36 30 835 76 93
  • E-mail: robert.kertesz@accessium.eu
  • Web: www.accessium.eu

Kategória

Teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák

A gép funkciója

Az eBuilding megoldás automatikusan vezérli pl. az áramot, a riasztórendszert, a teljes, és a helyiségekre lebontott hűtés, fűtés vezérlést is a felhasználókhoz beállított egyedi vezérlések alapján.

Mitől más ez a gép, mint a többi hasonló ipari megoldás?

Az eBuilding egyik fontos szempontja az energiahatékonyság. Az objektumokban lévő gépeink energiafogyasztása jóval kevesebb más rendszerekhez képest, azonos igényeket pedig kevesebb telepített eszközzel tudunk megoldani. Szervereink a felhőben vannak, melyek egyszerre több objektumot ki tudnak szolgálni, így a hatékonyság növelhető, az energiafogyasztás pedig csökkenthető. Az eBuilding képes együttműködni a riasztó, a hangosító, a kamera, a beléptető, az eEscape kirürítésfelügyelő és a BMS rendszerekkel.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet, milyen problémát old meg?

Az épületek használata és kihasználtsága az utóbbi két évben jelentősen megváltozott. Újabb igények jelentkeznek az üzemeltetők részéről, és az épületek funkcióinak átgondolására és automatizálására van szükség. Az épületekben található helyiségek hűtés-fűtés vezérlését az energiahatékonyság jegyében szét kell választani, nem megengedhető a jövőben a használaton kívüli helyiségek energiapazarlása. A beléptető rendszerrel együttműködve, az objektumba való belépés-kilépés indítja a beállított funkciókat. A gép a vezérlések indításakor figyelembe veszi a felhasználó személyét, a jogosultságát, és az időt is. Ilyen vezérlés lehet pl.:
-Érkezéskor/távozáskor a riasztórendszer teljes vagy részleges kikapcsolása/bekapcsolása, felhasználóhoz egyedileg programozva,
-Érkezéskor/távozáskor a felhasználóhoz beállított helyiség hűtés/fűtés vezérlés indítása, áramtalanítás stb.,
-Áram fel/lekapcsolása a beállított vezérléseknek megfelelően,
-Gépek indítása/lekapcsolása a beállított vezérléseknek megfelelően.

A felhasználókhoz beállított vezérlés távolról, telefonról, a jogosultsági szint ellenőrzése után is indítható.

Ha tetszik ez a pályamű, oszd meg: