Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Sajtóinformációk

Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 – Felpezsdítjük a hazai gépgyártást

Kiss László és Sipos Sándor, gépészmérnökök, akik 2021 küldetéseként azt vállalják, hogy felrázzák a hazai gépgyártást és összehozzák a gépgyártókat a piaccal, azaz az iparvállalatok tulajdonosaival, vezetőivel, beszerzőivel, döntéshozóival. A szervezők maguk is a gépiparban tevékenykedő szakemberek, a CHEMPLEX Homogenizálási és Erőátviteli Kft. tulajdonosaiként hajtástechnikai szakértőként gépelemekkel és vegyipari technológiákkal látják el az hazai ipart.

A küldetésben támogatóra találtak a Gépipari Tudományos Egyesületben, amely társszervezőként biztosítja a verseny magas szakmai színvonalát. 

 

“Egy pár hónapra a figyelem középpontjába helyezzük az ipari gépgyártást. Hisszük, hogy a magyar ipar meghatározó szereplői a gépgyártók és azt is, hogy a hazai gépgyártás inkább lehet beszállítója a hazai iparnak. Célunk, hogy a hazai iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit.” 

 

Ennek érdekében megszervezik a Magyar Ipari Célgép Nagydíjat, egy nagyszabású célgépépítő versenyt, amelyre 2021. április 21-ig várják célgéptervező és -építő vállalatok, mérnökirodák, gépgyártók nevezését. 

 

Az egyedi tervezésű gépet az 5 kategória egyikében lehet indítani: 

  1. ANYAGMOZGATÁS ÉS TÁROLÁS GÉPEI
  2. SZERELŐSOROK, GYÁRTÓSOROK GÉPEI 
  3. MUNKAASZTAL
  4. MÉRŐ- ÉS ELLENŐRZŐ KÉSZÜLÉKEK
  5. CSOMAGOLÓGÉPEK 

A gépek bármely iparág gépei lehetnek. A nevezés díjmentes. Tervvel, modellel, prototípussal és célgéppel egyaránt lehet pályázni.

A pályázatok értékelésére neves szakembereket kérnek fel. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket. A kategóriák -zsűri által megjelölt- első helyezettjei értékes elismerésben részesülnek.

A pályaművekre a közönség is szavazhat majd. 

A legtöbb közönségszavazatot elnyerő gép szintén díjazásban részesül: 

a CHEMPLEX Homogenizálási és Erőátviteli Kft. 1.000.000 Ft értékben 

biztosítja hajtástechnikai eszköz beszerzését a közönségnek legjobban tetsző gép gyártói csapatának. A közönség bevonásával megválasztásra kerül az Év tervezője és az Év Célgépépítője is.

A verseny győzteseinek a kihirdetésére és a díjak átadására a Gépész Szalon elnevezésű szakmai találkozón kerül sor. A szervezők nagy érdeklődésre és többtucat pályamű beérkezésére számítanak. A találkozó és a díjátadó tervezett dátuma: 2021. június 14. További információ: www.gepedvanhozza.hu

A versenyt a TechMonitor és a Jövő Gyára szaklapok médiatámogatóként kísérik.