Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

A jövőt építjük. Géped van hozzá?

Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2023

2022 díjazottjai

Az év célgépe 2022

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei kategóriában:

Alumínium tömb robot palettázó rendszer

TOMETH Fémtechnika Kft.

Kísérleti, laboratóriumi, tesztberendezések, mérőeszközök, tesztpadok kategóriában:

Robotos érdesség vizsgáló állomás

simpLogic Mérnök Iroda Kft.

Gyártás-előkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás kategóriában:

TL-10 kalibrációs folyadék regeneráló berendezés

Tribologic Kft.

Termék kiadagolás beadagolás vagy csomagolás gépei kategóriában:

Automata zsákológép

Metrisoft Mérleggyártó Kft.

Teljes gyártósorok, üzemi és kisüzemi technológiák kategóriában:

Automata gyártósor polimer kompozit termékek rövid ciklusidejű sorozatgyártására

Kentech Kft.
HD Composite Zrt.

Részterméket előállító, megmunkáló gyártógépek kategóriában:

Perfect Binder 420 PUR Könyvkötőgép

RIGO Kft.

Az év célgéptervezője 2022-ben:

Gratulálunk!

A közönségszavazás nyertese:

JÁROMKÖTEG FORDÍTÓ

Tervezők: Somhegyi Béla, Somhegyi Krisztián

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2022 nyomtatott katalógusa

A 2022-ben nevezett célgépekről készült kiadvány a linkre kattintva letölthető.  A katalógusban minden pályamű bemutatkozó anyaga, a pályázó gépgyártók elérhetőségei és szakmai cikkek olvashatók.  Amennyiben a print kiadványból szeretne példányokat, kérem, jelezze a kapcsolat@gepedvanhozza.hu e-mail címen. 

Nevezz* 2023-ban is a magyar ipari célgép nagydíjra!

Ott a helyed a versenyben, ha célgépgyártó, célgéptervező vagy.   

A nevezés nagyon egyszerű: regisztrálj, töltsd fel a fiókodba a pályaművedet bemutató információkat – mindezt egy ebéd utáni kávészünet ideje alatt, és bízd magad a zsűrire! A zsűri -Metál Attila zsűrielnök koordinációjával- szakmai díjazottakat jelöl meg 6 kategóriában és a közönség részvételére is számítva, a legtöbb szavazatot elnyerő gépet külön jutalmazzuk.  

A pályázói felület 2023. január 9-én nyílik meg. 

*Kedves Kolléga! Úgy gondoljuk, mivel szakmabeliek vagyunk, és egy iparági közösséget alkotunk, a tegező hangnem közelebb hoz bennünket; fogadd tőlünk természeteséggel. Köszönjük!

Géped van hozzá? Nevezd be!

Miért érdemes részt venned a célgépépítő versenyben?

Várjuk a pályázatodat 2023-ban is!
Play Video

A versenyben ipari célgépek mérkőznek meg egymással. A pályaművek között helyet kapnak modellek, prototípusok, konstrukciók, attól függően, hogy az innováció hol tartott a nevezés lezárásáig. 

Mit nyerhetsz?

Szakmai zsűri értékelése alapján a 6 kategória első helyezettje értékes lehetőségekkel élhet és nívós díjat vehet át a Gépész Szalonban 2022. június 28-án. 

A közönségtől legtöbb szavazatot elnyerő pályamű tulajdonosa(i) számára 1.000.000 Ft értékű hajtástechnikai beszerzési keretet nyílik meg a CHEMPLEX Kft. jóvoltából. 

 

Mit veszíthetsz?

A szakmai titkaidat védjük, a géped titkos adatait, a zsűri számára átadott információkat bizalmasan kezeljük. Csak nyerhetsz a nevezéssel.


A Hungexpo Zrt. 2023-ban is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra

A Hungexpo Zrt. lehetőséget biztosít a 2023. évi IPAR NAPJAI kiállításon, hogy a Magyar Ipari Célgép Nagydíj egy standon bemutatkozzon. Minden pályázót képviselünk, népszerűsítjük a versenyt és a Gépész Szalon rendezvényt és közönségszavazatokat gyűjtünk a pályázók számára.   

 

A Mitsubishi Electric különleges csomagot ajánl fel az egyik nyertesnek

Az induló csomag tartalma egy iQ-R PLC konfiguráció, ami mellé egy teljes szoftver csomag is jár. (iQWorks egy olyan software csomag, ami tartalmazza GX Works PLC programozó és GTWorks HMI grafikus szerkesztő programját is. Sőt ezen felül Invertert, Szervót és Robotot is lehet programozni a csomagban található egyéb szoftverekkel.) Ezenfelül a csomag taralmaz egy „Quick start guide”-ot ami a mellékelt hardware elemek beüzemelésén és a projekt feltöltésén vezet végig. Ráadásként meghívjuk irodánkba egy egy napos képzésre, ahol segítünk az alapok elsajátításában az eszközök „felélesztésében”. 1.000.000 Ft értékű kategóriadíj

A Viapan Group gondoskodik az egyik nyertes csapatának az egészségéről

800.00 forint értékű csomagot ajánl fel az egyik kategória győztesének: 1 hónapon keresztül biztosítják a nyertes dolgozói részére az ergoskeletonjat, amelyek tartásjavító funkciójukkal tehermentesítik és kímélik, jobb pozícióban tartják a nyakat és a hátat. Továbbá biztosítanak egy balatoni csapatépítési lehetőséget képzőközpontjukban.  

A Bosch-Rexroth gondoskodik az egyik nyertes fejlődéséről

 i4.0 gyakorlati fókuszú oktatással támogatják az egyik kategória nyertesét. 

A Linamar Hungary Zrt. átvállalja az egyik nyertes forgácsolási munkáját

 500 ezer forint értékű támogatási kerettel állnak az egyik kategórianyertes mellé. 

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Budapest 3D fémnyomtatással segíti az egyik nyertest

 Félmillió forint értékű 3D fémnyomtatási szolgáltatást vehet igénybe az egyik kategória nyertese. 

Az RWH Kft. az egyik kategórianyertest látja el

750.000 Ft értékű beszerzési kerettel, aki választhat lineáris megoldások, csapágyak (standard és speciális), csapágyházak, tengelyek közül, 10 gyártó által kínált szortimentből (prémiumtól a gazdaságosig, precízióstól az extrém igénybevételig) 

A VARINEX Zrt. különdíjat ad át

a zsűri által választott pályázat benyújtója számára, aki 300.000.- Ft értékben vehet igénybe 3D nyomtatási szolgáltatást

A Gépipari Tudományos Egyesület tagsággal és bemutatkozási lehetőséggel támogatja a nyerteseket

1 évre szóló tagságot és a Szakmakultúra Konferencián előadási lehetőséget biztosít a djíazottaknak a Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj társszervezője. 

Kinek való ez a verseny és kinek nem?

A verseny célja, hogy a hazai iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit és a verseny díjátadóján, a Gépész Szalonban személyesen is találkozhassanak 

2023. június 28-án, a Millennium Házában.  

Ha ipari célgépeket tervezel vagy építesz, akár egyedül, akár csapatban, itt a helyed! 

Nevezhetsz rajzzal, prototípussal, modellel vagy kész konstrukcióval. A lényeg, hogy a géped az elmúlt 2-3 évben készült, modern ipari gép legyen, továbbá piacképes termék, vagy az lehessen belőle.  

A verseny a hazai gépépítők, tervezők és gépgyártók versenye, tehát feltétel, hogy a csapatodat hazai szakember képviselje.

Bármely iparágnak lehet a célgépe a géped, azt kell meghatároznod, hogy egy ipari folyamat melyik fázisában tudod elhelyezni, ennek megfelelően válassz kategóriát, amelyben indítod a pályázatodat.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Mindennek a kulcsa a gepedvanhozza.hu honlap lesz.  Itt találod a pályázóknak szóló regisztrációs felületet. 

A pályázat és a részvétel díjmentes.

Jelentkezés lezárva. A 2023 évi pályázati felület 2023. január 9-én nyílik meg  

A pályázati adminisztráció két körben zajlik

2022-től kizárólag nyílt pályázattal lehet részt venni a versenyben. Ez azt jelenti, hogy egy általános ismertető és a géped fotója, videója látható lesz a közönség számára, de a szakmai információkat egy védett rendszerben, kizárólag a zsűri tagjainak elérhető felületen tároljuk. 

1, Első körben regisztrálj a Pályázóknak lapfülön, majd várd meg a regisztrációd visszaigazolásáról az e-mailt. Ebben minden további teendőt megtalálsz. 

2, Második körben az e-mailben található linken hozd létre a pályázati fiókot, majd ezt a fiókot töltsd fel adatokkal. Ha modellel jelentkezel, az a vizuális anyag kell, amivel a legjobban be tudod mutatni. Ha kész géped van, vagy hamarosan el fog készülni, akkor készíthetsz képet, videót. Minden esetben hasznos a kép és a videó, mert segíti a jobb megértést. Leírást is kérünk hozzá: egy általános ismertetőt, amely minden látogató számára elérhető lesz és egy hosszabb lélegzetvételű műszakit, amelyet kizárólag a zsűri fog tanulmányozni. Határidő: 2023. április 21. – 13 óra  

3,  Az adatok feltöltése után a pályaművedet jóváhagyjuk és ezzel bekerülsz a versenybe. QA pályázatod a honlap pályamű katalógusában, a Neveztt Célgépek aloldalon lesz látható, az alap információkkal, a képpel és a videóval.  

4,  A részletes műszaki adatokat kizárólag a zsűri láthatja és érheti el. A Zsűri tagjai titoktartási nyilatkozattal védik a megadott információkat, hogy senki, semmilyen adatodhoz ne férhessen hozzá. 

 

A részvétel feltételei:

1, Géptervező, gépgyártó, gépészmérnök vagy, vagy a vállalatod foglalkozik gépgyártással. 

2, Regisztrálj mielőbb a gepedvanhozza.hu pályázói felületén, ezzel jelzed a szervezők felé a részvételi szándékodat.

3, Hozd létre a fiókodat és töltsd fel információkkal 2023. április 21-ig. (A fiókod adatait április 21-én 13 óráig szabadon módosíthatod, tehát apránként is haladhatsz a kitöltéssel.) 2023. április 21. 13 órától már nem lesz lehetőséged módosítani a feltöltött adatokat.   

4, A jelentkezésedet jóváhagyjuk, befogadjuk és közzé tesszük a katalógusban a nevezett gépet és annak alapinformációit. (Rövid bemutató leírás, kép, videó, ha van, elérhetőség stb.)  

5, A pályázati anyagokat csak elektronikusan, a fenti útvonalon fogadjuk.

A pályázatok értékelésére neves szakemberek vállalkoztak. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket kértünk fel a megtisztelő feladatra. A zsűri tagjait a Zsűri lapfül alatt láthatod.   

 

kategóriák*

*A beérkező pályázatok megismerése után a zsűri dönthet úgy, hogy a pályaműveket egyéb kategóriákba sorolja, további alkategóriákat hoz létre, 2021-ben is így történt, ennek a lehetőségét 2022-ben is meg kívánja tartani.

Milyen géppel érdemes pályázni? 

A gépek bármely iparág gépei lehetnek. Az egészen egyszerű géptől a korszerű technológiákon át az Ipar 4.0 szempontjainak megfelelő célgépekkel is nevezhetsz. 

A zsűri a pályaművedet szakmai titokként kezeli.  

Kik lesznek a díjazottak? 

A kategóriák első helyezettjei és a közönségszavazás során a legtöbb szavazatot begyűjtő pályamű. 

“Az év tervezője 2002” díj nyertesét -a megismert pályaművek alapján- a szakmai zsűri nevezi meg, a nyertes elismerésben részesül a Gépész Szalonban.  

Mi történik a jelentkezés után?

A pályázói felület januárban nyílik. Várunk a versenybe! Ha nem szeretnéd kihagyni ezt a lehetőséget, regisztrálj és küldjük az értesítőt 2023. januárban.

A versenyhez sok sikert kívánunk minden pályázónak! 

A szervezők: 

A Chemplex Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a Gépipari Tudományos Egyesület

Szakmai támogató: Magyar Mérnökakadémia  

Médiatámogatók: A TechMonitor Magazin és a Jövő Gyára szakmai lapok