Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

WALISE teljes vízoszlopban profilozó autonóm bója

A tervező neve(i)

Gépészet – CAD Production Kft.: Papp Zoltán, Katona Bence. Elektronika és szoftver – ESH Embedded Systems Hungary Kft.: Koleszár Tibor, Szemző András

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

Iparág

Agrárium, víz-, környezet- és természetvédelem

Email cím:

info@walise.com

Telefonszám

+36 20 544 8326

Weboldal

https://walise.com/halastavak/

További információk a gépről

A gép funkciója

A WALISE profilozó bója bármely természetes vízen, rétegenkénti víz alatti monitoringra alkalmas a teljes vízoszlopban. Működése teljesen autonóm, energetikailag önállató, éveken át tartó kültéri alkalmazásra alkalmas. Rugalmasan kezeli az akár drasztikusan változó vízmélységeket, különleges fenékérzékeléssel rendelkezik. Cloud felületről felügyelhető és paraméterezhető a működése. A valós idejű víz alatti adatokat a Cloud-ba jelenti, ott elemzi valós időben. Jelzéseket, riasztásokat ad és beköthető a levegőztetési vagy gátszabályzó berendezések vezérlésébe. Üzemeltetése és karbantartása egyszerű, vízen elvégezhető. CE-re előkészített, TRL9 szintű, mezőgazdaság 4.0 és precíziós mezőgazdasági célgép.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A természetes vízfelületeken való, teljes éven át autonóm működésre való képesség teljesen újszerű. Korábbi megoldások rövid távú, eseti és többségében a helyszínen emberileg felügyelt mérésekre képesek. A teljes vízoszlop rétegekben történő monitorozási képessége egyedülálló. A Cloud alapú, valós idejű működtetés, adatértékelés és gazdálkodás-automatizálási képesség ugyancsak kiaknázatlan az iparágban. Ezek kombinációja egy olyan víz alatti monitorozási megoldást hoz létre, amely európai szinten is egyedülálló.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Az igényt az Unió számos országában jelenlevő, a természetes vizeken előforduló, akár egyetlen éjszaka alatt lezajló, tömeges halpusztulási jelenség hívta elő. A WALISE profilozó bója akár egy héttel előre képes jelezni a várható veszélyt a különleges, rétegenkénti monitorozási és adatelemzési képességével.