Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Villamos motorba integrálható, nagy teljesítménysűrűségű hajtómű

A tervező neve(i)

Dr. Csobán Attila

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

Iparág

Gépipar, járműipar, hadiipar, építőipar.

Email cím:

hajtomu@atakomb.com

Telefonszám

+3620/9821065

Weboldal

ATAKOMB.com

További információk a gépről

A gép funkciója

A gép egy nagy áttételekre és nagy forgatónyomatékok átvitelére alkalmas kompakt, motorba integrálható fogaskerék hajtómű, amely szabadalmaztatott innovatív konstrukciójából származó előnyöket a finommechatronikai szerkezetektől kezdve egészen a nehézipari alkalmazásokig ki lehet használni.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A gép szabadalmmal védett, hiszen a felépítése olyan egyedi alkalmazási és beépíthetőségi lehetőségeket kínál, amely más, jelenleg elérhető hajtóművel nem megvalósítható. A legyártott és tesztelt prototípusok igazolják, hogy minimális anyagfelhasználással is nagy teljesítményt képes kezelni a hajtás, igény szerint önzárást is biztosítva. A képeken látható hajtómű 1200 [Nm] terhelő, 6000 [Nm] törőnyomaték mellett mindösszesen 6,8 [kg].

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A robotok hajtóműinek fejlesztői küzdenek sokszor a csuklópontokon átvezetett kábelek elhelyezésével, miközben a hajtásrendszer kompak méretére is figyelni kell. Ezeket a problémákat oldja meg a (WPG) hajtómű.