Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Gumitömítés sorja vágó munkaállomás

A tervező neve(i)

Somatech Kft.

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Gumi tömítés gyártás

Email cím:

adam@somatech.hu

Telefonszám

+36-99-510-822

Weboldal

www.somatech.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A Somatech Kft. által gyártott Gumitömítés sorja vágó, félautomata munkaállomás kiváló megoldást nyújt a gumiipar számára karmantyú és szimering tömítések felületein, a gyártás után visszamaradó sorják gyors eltávolítására.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

Akár 210 mm-es átmérőjű munkadarabok esetén is alkalmazható mind a külső, mind pedig a belső kerületeken mentén, rövid ciklusidők mellett.
A munkaállomás a forgó munkadarabokról kettő, a vágási geometriához finoman beállítható vágó egységgel távolítja el a sorját, egy, maximum két felfogásból. Ezek a sorjavágó egységek olyan pneumatikus előtolású szánegységekből állnak, amelyek munkavégzés közben két útszakaszra vannak felosztva: egy gyors közelítési- és egy lassabb, vágási útszakasz. Az előre mozduló szánegységekre felerősített kések a forgó munkadarabba belehatolva leválasztják a nem kívánatos sorját.
Ehhez a munkadarabot az operátornak egy a gép főorsójára szerelt, egyedileg a munkadarabhoz gyártott vákuumos készülékbe kell elhelyeznie. Itt egy energiatakarékos vákuumejektor biztosítja a munkadarab stabil rögzítését a készülékben. Szükség esetén, további leszorítógörgős munkadarab biztosítás is elérhető a géphez, (ez jellemzően a hullámosabb homlokfelületű, fém merevítésű nagyobb munkadarabokhoz lehet szükséges).
A folyamatba történő jó betekintés érdekében a munkatér plexibetétes ajtókkal és fényfüggönnyel van lehatárolva. Ez a fényfüggöny a biztonság szolgálata mellett egyúttal az automatikus indítás egyik eszköze is. Ugyanis a gép az automatikus ciklus-indítási jelét két feltétel megvalósulása után adja ki: egyik feltétel az, hogy a munkadarab a vákuumos készüléken sikeresen elhelyezésre került (nyomáskapcsoló), valamint a másik feltétel az, amikor fényfüggöny benyúlástól mentes, szabad munkateret jelez vissza. Ez a fajta automatikus indítás minimalizálja ciklusidőt.
A gép PLC vezérléssel és érintőképernyős HMI-vel rendelkezik, amelyen többek között a főorsó fordulatszáma is beállítható az ideális vágási sebességhez, valamit egy több műszakos ciklusszámláló is megjeleníthető.
https://youtu.be/RCI86VfjDmg
https://youtu.be/qYhNxjxCeII

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A ciklusidő minimalizálása, korszerű gépépítési elvek és kivitelezés mellett (felhasznált anyagok, eszközök, biztonság, ergonómia)