Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

PIN vizuális ellenőrző AOI

A tervező neve(i)

Simon Ervin

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

Iparág

Autóipar fém megmunkálás

Email cím:

simon.ervin@vision-experts.hu

Telefonszám

36 20 4141949

Weboldal

vision-experts.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A berendezés 2,3 és 3 mm átmérőjű 47, 60, 80, 87, 100 mm hosszméretű esztergált alkatrészek vizuális ellenőrzését és minősítését végzi 3 sec/db sebességgel. A berendezés 5 db nagy felbontású gyors kamerát tartalmaz, melyek képei alapján minősíti az alkatrészeket jó, rossz és 3 javítható kategóriába sorolja.
Az alkatrészek felületén a következő hibákat detektálja:
-Forgácsgyűrű
-Görbe láb
-Megmunkálási hiba
-Kitörés
-Letörési sorja max:0,1mm
-Beszúrás sorja max:0,1mm
-Váll sorja max:0,1mm

Mitől más ez a gép, mint a többi?

Az alkatrészek megmunkált felületén keletkezett hibákat, sorjákat, a megmunkálás folyamán keletkezett sérüléseket keresi meg és válogatja szét különböző kategóriákba teljesen automatikusan.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A vizuális ellenőrök mikroszkóp alatt egyesével vizsgálták a munkadarabokat, minden operátor egyedi elbírálás alapján döntötte el, hogy az alkatrész jó vagy rossz. A megnövekedett rendelést már nem tudták emberi erőforrással lekezelni és nem találtak megfelelő képesítésű dolgozókat. Az új dolgozók betanítása nagyon hosszadalmas és sokszor nem a megfelelő minősítéssel látják el az alkatrészt.