Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
A látogatói regisztráció 2023. június 20-ig lehetséges.

Önjáró Laminátcsévélő

A tervező neve(i)

Szász Norbert Csaba

Kategória

Gyártáselőkészítés gépei: alapanyag és nyersanyagfeldolgozás

Iparág

Laminát takarásos komposztálási technológia

Email cím:

info@asinox.hu

Telefonszám

+36307739618

Weboldal

www.asinox.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A hulladékfeldolgozás során, a lerakókba kerülő szerves anyagok mennyiségének csökkentése elsődlegesé vált. Ennek a környezetünket legkevésbé terhelő módja a komposztálás, ami az alapanyagtól (pl.: szennyvíziszap) függően jelentős szagemisszióval járhatna. Ezen szagemisszió megelőzésére és a komposztálódást segítő folyamatok, (hőmérséklet, nedvesség- és oxigéntartalom) levegőztetéssel történő szabályozását teszik lehetővé a "lélegző membrántakarók". Ezek olyan takaróanyagok, melyek melyek a speciális kialakításuknál fogva a levegőt lassan átengedik de a szaganyagokat, párát, hőt (hasonlóan mint egy síruha) nagyrészt visszatartják.
Ezeknek a négyértékű laminátoknak (membrántakaró, ponyva) az óvatos felcsévélésére ill. leterítésére szolgál az általunk gyártott önjáró laminátcsévélő berendezés

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A cégünk által gyártott berendezés elektromos működtetésű, szemben a piacon található legtöbb termékkel. Az energiafajták közötti konverziók folyamatos veszteséget és ezáltal többletenergia felhasználást okoznak, ami nem csak hogy környezetvédelmi szempontból kedvezőtlen, de hosszabb távon nagyobb üzemeltetési költséget is jelent. A piacon fellelhető hidraulikus gépek esetében 2 energiakonverzió is történik (üzemanyag elégetésével nyert termikus energia → elektromos energia → hidraulikus energia). Az általunk kínált gép alapkivitelében nem történik energiakonverzió, ezáltal gépünk zöldebb.
A kínált gép alapkivitele akkumulátorokkal van ellátva, amihez hasonló a piacon nem található. Opcionálisan, vásárlóink az igényeiket kielégítve választhatnak további energiaellátást is. Szívesen ajánljuk az akkumulátor mellé napelem megvásárlását is, amivel a gép teljes mértékben energia-önellátó és ezáltal széndioxid semleges lehet. Emellett lehetőség van áramfejlesztős és önfelcsévélő kábeldobos kivitelben is megvásárolni a berendezést ügyfeleinknek.
Csévélőnket számos érzékelővel látjuk el, ami a gép és környezete biztonságát szolgálják. Az alapkivitel borulásérzékelést, akadályérzékelést, szélsebességmérést, és példátlan módon ütközésérzékelést is tartalmaz. Egyedülálló módon kiegészítőként kínáljuk a ponyvafeszesség mérőnket, amivel a ponyva túlterhelés ellen védhető, és amivel a gép használata még egyszerűbbé válik.
Gépeinket silótámfalas komposzttelepekhez terveztük, így az bármilyen másik komposzttelepen megállja a helyét. A piacon fellelhető gépek kialakítása olyan, hogy az elsődlegesen támfal nélküli rendszerek esetén használhatók, támfalas rendszer esetében csak korlátozott falmagasságig.
Ha a megrendelő kívánja, a berendezést egy lenyíló lépcsővel is ellátjuk, amivel a komposztprizmákban anélkül lehetséges elhelyezni a mérőszondákat, hogy arra rá kellene lépni.
A vázat kettős felületvédelemmel látjuk el, ami azt hosszú ideig megvédi a korróziótól.
A konkurens termékek fúvott gumiabronccsal rendelkeznek, amik a használat során sérülhetnek és javítást igényelnek. A mi gépeink tömör gumiabronccsal szereltek, így a telepen található hulladékok nem okozhatnak benne kárt.
Az önjáró csévélőinknél biztosítjuk a távoli elérés lehetőségét, így akár az irodánkból frissíthetjük a már eladott gépek szoftvereit, illetve segíthetjük ügyfeleinket a hibák detektálásában.
Gépeink irányítása távvezérlővel történik, ami által a használata tovább egyszerűsödik. egy szervízpult is elhelyezésre kerül, aminek segítségével a gép karbantartási munkálatai elvégezhetők, illetve a távvezérlő meghibásodása esetén a gép működtethető.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A komposztálás a hulladékfeldolgozásnak a szerves anyagokat kezelő szegmense. A szennyvíziszaptól a lakossági hulladékfeldolgozásig bezárólag sok területről érkezik a hulladék ami nem homogén és fém vagy üveg is lehet közte. A komposztálókban használt "lélegző membrántakaró" (továbbiakban: laminát) egy-egy komposztprizmához mérettől függően 10 MFt feletti értékű lehet. Ezeknek a nagy értékű laminátoknak a kíméletes felcsévélésére, átmeneti tárolására, és terítésére az állagmegóvásuk miatt van szükség. A korábbi technológiáknál a komposztprizmák falán lévő csévélőre , vagy a prizma elé állított vontatott berendezésre csévélték a laminátot miközben a prizma teljes felületén végighúzták. A visszaterítés (lecsévélés) kézi erővel vagy egy csörlővel történt szintén a prizma teljes hosszán húzva- csúsztatva a nagy értékű laminátot.