Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
A látogatói regisztráció 2023. június 20-ig lehetséges.

Nagyméretű lemez klincselő automata

A tervező neve(i)

Hahner Krisztián

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Lemezmegmunkálás

Email cím:

hahner.krisztian@metalindustry.hu

Telefonszám

+36307223707

Weboldal

További információk a gépről

A gép funkciója

A berendezés egy sorozatgyártott komissiózó berendezés széles méret és típus választékú tárolórendszerének a gyártását szolgálja ki. A palettán betárazott változatos méretű polc elemek, valamint a görgős pályán érkező különböző méretű lemez hátfalak egyesítése klincseléssel történik.
A gép központi eleme egy klincselő automata, amely hidropneumatikus préssel, kevesebb mint 2 másodperc alatt készít el egy kötéspontot az 1,3 x 1,6 m-es munkatéren. További kiszolgáló egységek biztosítják az ömlesztett polc elemek bemérését, valamint klincselés előtt a pozícionáló készülékbe történő behelyezését.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A klincselés technolágiája méltánytalanul alulértékelt a lemezkapcsolatok létrehozása során, pedig a technológia számos előnnyel jár a hegesztés, szegecselés és rokon eljárásokhoz képest.
A kapcsolat létrehozásához nincs szükség kötőelemre, nincs hőbevitel és ebből fakadó deformáció, továbbá különböző anyagvastagságok és anyagminőségek is összekapcsolhatóak.
A technológia hátránya, hogy nagy az erőszükséglet a kapcsolat létrehozásához (>20kN még vékony, 0,6 mm-es lemezek esetén is), így a berendezés kinyúlása, tehát, hogy milyen "mélyen" tud benyúlni egy táblalemezre korlátozott. Erre a problémára kínál megoldást cégünk portál kialakítású klincselő automatája.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Lemezszerkezetek egyesítése, összekapcsolása számos iparágban előfordul, jellemző technológia erre a ponthegesztés, azonban jelen esetben a horganyzott lemez alapanyag nem tette ezt lehetővé. A gyártás az új berendezés üzembe helyezéséig kézzel történt, popszegecsek alkalmazásával. Ehhez a szegecseken kívül az alapanyagon szükség volt előfuratokra, amely tovább drágította a gyártást.
A klincselő automata egyszerűsíti és olcsósítja a gyártást, valamint az előfuratok szükségtelenné válnak, ezzel a termékvariációk számát drasztikusan csökkenti, ami a logisztikában jelent további megtakarításokat.