Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Mechanikus Paprikaválogatógép

A tervező neve(i)

Ábrahám-Fúrús András és Madár Viktor

Kategória

Termék kiadagolás, beadagolás vagy csomagolás gépei

Iparág

Mezőgazdaság/Kertészet

Email cím:

furafol@t-online.hu

Telefonszám

30-963-8887

Weboldal

furafol.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A mechanikus paprikaválogatógép, a vállátmérő nagysága szerint képes szétválogatni a fehér kúpos formájú Tv paprikát. Az adagoló szalagról fotocella adagolja egyenletesen a paprikát a görgős szalagra, ahonnan elindul a paprika felfelé, miközben forog saját tengelye körül. Így a dolgozó könnyen meglátja, és ki tudja venni a sérült, beteg, görbe paprikákat, tehát csak azokat engedi tovább, amelyek szabályos paprika formát mutatnak itt még különböző méretben. A görgős pálya végén egy adagoló ütemesen átrakja a sorba rendezett paprikákat egy V elrendezésű szalagra. Ez a dupla szalag a kívánt hosszúságban egyenletesen nyílik szét a kezdeti 25mm-ről 80mm-re .A paprikák haladnak a nyílás felé és minden paprika a vállátmérőjének megfelelő helyen, tehát mikor már szélesebb a nyílás, mint a paprika vállátmérője, leesik az alatta ferdén elhelyezett puha ponyvára, majd onnan a ládába.
A különböző méretosztályokat a ferde ponyván elhelyezett térelválasztókkal lehet meghatározni.
A válogatási folyamat sebességét szintén szabályozni lehet, átlagos minőségű paprika esetén
100-120db paprikát válogat percenként.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A mechanikus paprikaválogatógépnek, egyszerű átlátható a működése, kezelése, nem igényel szakembert a működtetése és az egyik legfontosabb , hogy elérhető áron beszerezhető, kisebb termelők részére is. Kopó, elhasználódó alkatrészek vannak benne, de ezeknek egyszerű a cseréje, viselhető áron.
Csak jó minőségű Motovario ipari hajtóműveket, és ipari elektronikát használunk, mert amikor szezonban dolgozni kell a gépeknek, akkor napi szinten 10-12 órát folyamatosan megy egy gép, és ezt a terhelést csak jó minőségű hajtóművek bírják ki,mert az esetleges meghibásodás termelési veszteség és kellemetlen a munkaszervezésben.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A piacon lévő paprikaválogatógépek jellemezően német és holland gyártmányok, és csak a bloky típusú paprikák válogatására alkalmasak és azt is csak súly szerint. Magyarországon a fehér, kúpos formájú Tv paprika a dominál,viszont ennek a tipusú paprikának az alak szerinti válogatására nem volt válogató gép a nagyobb válogatógép gyártóktól. Ezért fogtunk hozzá hogy pontosan a magyar igényekre, a kúpos fehér paprika értékesítésének az elvárásaihoz fejlesszünk gépet.