Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
A látogatói regisztráció 2023. június 20-ig lehetséges.

Körprofilú pneumatikus munkahenger többfunkciós tesztpad

A tervező neve(i)

Kadlott Dávid (gépészet) Kiss Csaba (villamosság)

Kategória

Kísérleti, laboratóriumi berendezések, mérőeszközök, tesztpadok, teszt berendezések

Iparág

Pneumatika gyártás

Email cím:

david.kadlott@emerson.com

Telefonszám

+36305728959

Weboldal

További információk a gépről

A gép funkciója

A gép egy végátvételi tesztberendezés pneumatikus munkahengerek vizsgálatára. Egyaránt használható a 10 mm-es átmérőtől a 63 mm-es hengerátmérőig, illetve ezen átmérők 1-300 mm lökethosszának a mérésére.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A gép különlegessége, hogy mint egy körasztalos megoldás, 6 db paletta forog egy tengelyen, viszont, mint egyfajta revolver a vízszintes tengely körül. A vízszintes mérésben történő elhelyezés a henger mérésénél kiemelt kritérium volt. Mindegyik funkciómérés külön helyen történik, melyek a következők: 1. termék behelyezés; 2. dugattyúrúd kiállásának mérése és dugattyúmágnes ellenőrzés; 3. kisnyomású indítás ellenőrzése szervómotoros lekövetéssel, hengerlöketmérés, csillapításmérés; 4. szivárgásmérés behúzott dugattyúrúddal; 5. szivárgásmérés véghelyzetre kitolt dugattyúrúddal és „megfelelt” henger kiadagolása egy kiadagoló szállítószalagra; 6. „nem megfelelt” henger jelölése. További különlegessége, hogy egyszerre 6 db termék mérésére alkalmas, valamint az egyes palettákon különböző átmérőjű és löketű hengerek is lehetnek, anélkül, hogy az előző szériát kifuttatnánk.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A megnövekedett gyártási volumen miatt szükség volt egy olyan berendezésre, mellyel a végátvétel, mint szűk keresztmetszet megszüntethető, anélkül, hogy további gyártási területet foglalnánk el. A korábbi mérési idő és az átállási idő kb. a 15-20%-ára redukálódott a gépnek köszönhetően.