Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Gyors ciklusú körasztalos-hidropréses ereszcsatorna kampó gyártó automata

A tervező neve(i)

Mazur Péter, Szarka Kornél

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Acélipar, bádogosipar, körasztalos automata, hidraulika, szervórendszerek, TOX préselés, gravírozás, lemezadagolás

Email cím:

mazur.peter@iptker.hu

Telefonszám

+36705583201

Weboldal

www.iptker.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

Tekercsben érkező szálanyag vágása, lyukasztása, szegecselése és formázása után, 6-8 másodpercenként készül el egy kész csatornatartó kampó. A tekercsek súlya max. 4 tonna, a berendezés 11 kW hidraulika szivattyú által, 10-50 tonna prés egységekkel formázza a laposvasat. A körasztalos elrendezésnek, és a többi, párhuzamos műveletként kialakított lépésnek köszönhetően készülhet el ilyen rövid idő alatt egy termék. A kampóra a rögzítő füleket anyagában szegecselő (TOX) technológiával rögzítjük. A berendezés több méretű termék gyártására képes.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A piacon eddig megtalálható gyártó gépek 50-60+ másodperc/db sebességgel tudtak gyártani 1-1 terméket, így partnerünk óriási versenyelőnyre tett szert. Ráadásul a mi berendezésünk egy szervós mozgatású szártörő egységgel, a rajzoknak megfelelően (0-9-es sorszámmal gravírozva), előhajlítja a kampók szárát, így azt a bádogosoknak már nem kell kézzel hajtogatni. (A megtörés 3 mm-es eltolásokkal készül, sorszámozva, így adja meg a kampó a csatornának a megfelelő lejtést, telepítést követően.)

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Versenyképesség és minőségnövekedés.