PÁLYÁZÓ GÉP:

VEXiS dióda méret ellenőrző és repedés vizsgáló

A tervező neve(i)

Simon Ervin

A konstruktőr neve(i)

Simon Ervin

Kategória

Mérő- és ellenőrző készülékek

Iparág

Elektronikai ipar

Email cím:

simon.ervin@vision-experts.hu

Telefonszám

+36 20 4141949

Weboldal

vision-experts.hu

További információk a gépről

Üveg bevonatú diódák geometriai mérése, méreteinek ellenőrzése és az esetleges felületi repedések detektálása. Videó linkje: https://drive.google.com/file/d/1X5lxFWZFtLtWk4QVNsX7hklmJ2A9bTh9/view?usp=sharing

Tudomásunk szerint nincs más által fejlesztett, azonos célú berendezés.

A legyártott diódák geometriai méreteit ellenőrizni kell, az adatokat tárolni szükséges. Nagy mennyiségű dióda manuális, mikroszkóp alatti operátori vizsgálata nagyon időigényes és költséges.

1.Teljesen automatizált, csak egy folyamat-felügyelő operátort igényel. 2. A berendezés 10 db diódát ellenőriz 1 sec alatt. Nincs szükség egyenkénti, manuális mikroszkópos ellenőrzésre. 3. A képfeldolgozó szoftver, objektíven és ismételt mérésnél azonosan „dönt” a diódák minősítéséről. (A hagyományos folyamatban, ugyanarra a diódára, más operátor más minősítést adott.) 4. Minden diódáról tárolásra kerülnek a mérési eredmények, ezáltal statisztikát lehet készíteni, a gyártási tétel(ek)ről, nyomon lehet követni a folyamat minőségét. 5. Mivel a diódák geometriája/felületi repedés ellenőrzése standardizált, a vizsgálatban nincs humán tényező, nem megy ki a vevőnek rossz dióda.

A Vision-Experts Kft. egyedi igényekre, problémák kiküszöbölésére fejleszt/tervez és gyárt optikai mérő és minőség-ellenőrző berendezéseket. A gyártási folyamatok döntő többségében létezik olyan pont, amihez képesek vagyunk céleszközöket létrehozni.

A berendezés méri a diódák mechanikai méreteit, és az üveg felületén repedéseket keres, 10 db/sec sebességgel. A kiértékelés több oldalról készült felvétel alapján történik, egy részüknél a dióda mechanikai méretei kerülnek meghatározásra, az utolsó képen megtörténik az üveg repedés-vizsgálata is. A berendezés a diódákat 4 felé kategorizálja: 1: Jó darabok, 2: Geometriailag hibás darabok, 3: Repedt darabok, 4: Méretlen darabok.