Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Cső alakító célgép

A tervező neve(i)

Dobák Miklós

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Hűtéstechnika

Email cím:

miklos.dobak@dobakestarsa.hu

Telefonszám

+36204184249

Weboldal

www.dobakestarsa.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A célgép arra a feladatra készült, hogy az abszorpciós hűtőgépek aggregátjának csöveinek végét tudja alakítani.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A csövek végeit korábban sok különálló szerszámon alakították kezelő személyzet segítségével. Az új gép mind a 10 típus (4 féle átmérőben és különböző hosszban) tudja tárból adagolva, automata üzemmódban gyártani. Úgy lett megtervezne, hogy az időnként előforduló termék átalakítások okozta csőhossz változásokat is rugalmasan tudja kezelni. A gép alkalmazza a pneumatikus munkahengerek hagyományos és rúdnélküli változatát, laseres távolságmérést, útmérővel ellátott frekvenciaváltós hajtóműveket és kenő rendszert.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Mint a legtöbb fejlesztést, ezt is a gyorsabb és gazdaságosabb gyárthatóság hívta életre, de emellett pontosabbak is lettek az alkatrészek és kevesebb lett a selejt. A gép a hibás hosszra vágott csöveket már megmunkálás előtt kiszűri, leállítja a folyamatot. Kezeléséhez nem kell folyamatos felügyelet, elég néhány óránként újra tölteni alapanyaggal és kiüríteni a késztermék gyűjtőt.