Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Biomassza gázgenerátor tüzelanyagellátó és gáztisztító rendszerrel

A tervező neve(i)

Madár Viktor Madár György

Kategória

Teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák

Iparág

Energetika

Email cím:

madar.viktor@pyrowatt.hu

Telefonszám

+36303837894

Weboldal

www.pyrowatt.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

Több éves kutatómunkával kifejlesztettünk egy többfázisú gázgenerátoros technológiát, amely kis méretben is több fázisban valósítja meg a biomassza gázosítást, így tiszta, alacsony kátránytartalmú (50mg/Nm3) gázt állítva elő jelentősen csökkenti a gáztisztítási feladatokat, költségeket. A keletkezett tiszta gázt, kapcsolt villamos- és hőenergia előállítására hasznosítjuk. Így a termelt villamos energia költsége kedvező, mivel a hulladékhő is hasznosul, s ezzel az energetikai hatásfok 80-85%-ra nő. A felhasznált tüzelőanyag energiatartalmának ~25%-a villamos energiává, ~60%-a hőenergiává alakul. Az energetikai rendszer "vesztesége" a bioszén, egy igen gazdag széntartalmú tiszta anyag. A bioszén, jelentős mennyiségű CO2 hosszú távú raktározását teszi lehetővé. Kiemelten kedvező tulajdonsága, hogy termőtalajba juttatva humusznövelő, így talajjavító hatású.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A szilárd tüzelőanyagok termokémiai úton történő elgázosításakor elkerülhetetlenül keletkezik kátrány, aminek mennyisége és minősége, függ a gázgenerátor típusától és a benne zajlódó folyamatok jellemzőitől. Ezen kátrány eltávolítására összetett gáztisztító berendezésekkel kell ellátni a gázgenerátort, ami csökkenti a gázgenerátor energiahatékonyságát valamint növeli a befektetés és az üzemeltetés költségeit.
A PYROWATT gázgenerátor többfázisú elgázosítási technológiának köszönhetően olyan alacsony kátránytartalmú generátorgáz előállítására képes, amely közvetlenül elégethető a belsőégésű motorban, nincs szükség gáztisztítóra ezzel növelve a kis és közepes méretű erőművek gazdasági hatékonyságát

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Mezőgazdasági, ipari üzemek energiaellátásának bizotsítása, megújuló energiaával, folyamatos teljesítménnyel, biomasszában tárolt energia felhasználásával.