Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Big-Bag mátrix rendszer

A tervező neve(i)

Konc Endre, Zsjak Viktor

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

Iparág

Takarmányipar, gabona ipar és más olyan ipari terület, ahol az ömlesztett áruk egy része big-bag zsákban érkezik.

Email cím:

lakalarm@zsjak.hu

Telefonszám

06303375828

Weboldal

www.lakalarm.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

A berendezés célja kis helyen, több big-bag zsák kezelése, mozgatása, részben automatizált rendszerben. A mátrix rendszer a big-bag-ek biztonságos mozgatását végzi a feladási helyről a dokkolás helyéig.
A zsákok felakasztása és cseréje manuálisan kézzel, kezelő közreműködésével történik. A zsákok a tárolóállvány acélszerkezetben 2x4-es elrendezésben helyezkednek el.
Moduláris felépítésének köszönhetően bővíthető, készülhet 2x5, 2x6, stb. méretben.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

Tudomásunk szerint a berendezés egyedülálló, hasonlót eddig nem alkalmaztak.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Egy üzemben, az utólagosan beépített berendezések számára szinte minden esetben minimális hely áll rendelkezésre. Az általunk készített big-bag mátrix a lehető legkisebb helyet vesz igénybe, hiszen egyetlen targoncás feladási pontjától maga végzi a big-bag zsákok pozícióba történő mozgatását.
Ezen túl pedig, akár több napig is képes automatikusan a keverőrendszerbe adagolni az általa összemért komponenseket, így humán munkaerőt takarítva meg, aki egyébként kisebb, pl. 25kg-os zsákokat felvágva kézzel mérné össze a keverék alkotóelemeit.