Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Accessium eAccess beléptető, adatgyűjtő célhardver, Ipar 4-5.0

A tervező neve(i)

Berende Péter – Accessium

Kategória

Teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák

Iparág

Egy vagy több telephellyel rendelkező gyár, ipari terület, logisztikai központ, ahol az adatok feldolgozása és a vezérlés, valós időben és egységes rendszerben kell, hogy történjen.

Email cím:

robert.kertesz@accessium.eu

Telefonszám

+36 30 835 76 93

Weboldal

www.accessium.eu

További információk a gépről

A gép funkciója

Magyar fejlesztésünkkel az új technológiák adta lehetőséget ragadtuk meg, és a felhő, a dolgok internete (IoT), a gép-gép (M2M) kommunikáció és a Big Data - által kínált lehetőséget egybegyúrtuk, szem előtt tartva, hogy a rendszert biztonságossá, alacsony beruházási költségűvé és könnyen kezelhetővé tegyük. Ez a rendszer magas szintű automatikus hibaérzékeléssel, beavatkozással rendelkezik, és képes IoT szenzorok jeleinek fogadására, feldolgozására. Területi és időzóna megkötés nélkül tudunk egységes rendszert biztosítani. Rendszerünk meglévő vállalatirányítási rendszerbe is integrálható a kétirányú API integrációs lehetőséggel, és támogatjuk az Ipar 4-5.0-t!

Mitől más ez a gép, mint a többi?

Nemzetközi szinten nincs még egy ilyen komplex beléptető, munkaidő-nyilvántartó és vészkiürítési rendszer, mely ezeken túlmenően a beérkező adatok egységes kezelésére, és a megírt, ügyfélre szabott egyedi program alapján „bármilyen” gép vezérlésére is alkalmas a fejlett makró menedzsmentnek köszönhetően. Díjnyertes célgépünk saját fejlesztésű hardvert, szoftvert, kommunikációs protokollt, és felhőt használ.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Az objektumok biztonságához elengedhetetlen a beléptető rendszer használata, de nem csak az objektumba való bejutást és azon belüli mozgást kell napjainkban megoldani egy Mifare kártya használatával. Ipari igény a dolgozókhoz rendelt jogosultságok kezelése, adatgyűjtés, és okos, energiahatékony épületek üzemeltetése. Fejlesztésünkkel megoldható néhány probléma:
-Egységesített beléptető, munkaidő-nyilvántartó, és vészkiürítési rendszer,
-Gépek használatához jogosultság ellenőrzés (pl. emelőgép használata):
Időhöz kötött feltétel,
jogosultsághoz kötött feltétel,
alkohol szonda használata,
szükséges dokumentumok meglétének és lejáratának ellenőrzése (pl. egészségügyi és munkavédelmi dokumentum kezelés),
A gépek használati idejének gyűjtése, karbantartási előrejelzés,
-Kamera és riasztó rendszer integráció,
-Munkaszünet jelzés, mely nem csak a napi működésre alkalmas, de hőségriadó vagy nem várt esemény bekövetkezésekor képes munkarendenként, munkanemenként önálló működtetésre,
-Energiahatékony és automata épület támogatása, pl. a gépészettel együttműködve (pl. hűtés-fűtés vezérlés),
-Infrastruktúra (internet, wifi, tápellátás) nélküli, távoli helyeken, napelemmel működtetve a szükséges adatok gyűjtése (akár IoT eszközökből érkező), továbbítása, és bizonyos helyzetekben vezérlés indítása,
-Projekt alapú elszámolás támogatása,
-…