Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Automata faipari rakatvágó

A tervező neve(i)

Kobolák Zoltán, Szabó László

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Faipar

Email cím:

info@zoszkoworks.com

Telefonszám

+36305895330

Weboldal

zoszkoworks.com

További információk a gépről

A gép funkciója

A rakatvágó a (raklap)deszkarakatok nagy pontossággal (+/-0,5mm) történő szélezését és keresztbevágását teszi lehetővé. Az operátornak nincs más dolga, mint targonca segítségével elhelyezni a gépen a ~3,5t-s rakatot, megadni az első vágás helyét (szélezés), majd megadni a kívánt hosszokat milliméterben. Az automatika gondoskodik a precíz pozícionálásról, a vágás levezényléséről és a külső segédkörök (kenés, elszívás, hulladék kihordás) kezeléséről.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A gépet először 1986-ban helyezték üzembe, mint teljesen manuális berendezés, az évek alatt több országban, több telephelyen jó szolgálatott tett aktuális gazdáinak. Hiába több mint 35 éves gépről beszélünk, megoldásainkkal piacvezető precizitást és sebességet értünk el a rakatvágásban.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Talán mindenki találkozott már a folyamathatékonysági vagy OEE mutatókkal. Nos, ha 4-4,5 óra alatt teljesíti azt a berendezés amit korábban 5 munkanap alatt kemény fizikai munkával lehetett csak elérni, akkor mi is elégedettek vagyunk azzal amit szállítottunk. A folyamatosan növekvő mennyiségi és minőségi igények kiszolgálása, a hatékonyság növelés és az operátorok fizikai megterhelésének csökkentése volt az elsődleges szempont.