Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

ATAKOMB gémemelő

A tervező neve(i)

Dr. Csobán Attila

Kategória

Anyagmozgatás, anyagtárolás gépei

Iparág

Gépipar, építőipar.

Email cím:

hajtomu@atakomb.com

Telefonszám

+3620/9821065

Weboldal

ATAKOMB.com

További információk a gépről

A gép funkciója

A gémemelő egy közel 50 tonna tömegű gém mozgatását (kontrollált emelés és süllyesztés fokozatmentes sebességváltoztatás mellett) valósítja meg egy side reclaimer bányagépen. A gémemelő különlegessége, hogy egyedi konstrukciójának köszönhetően a gém mozgatása, pozícióban tartása, a hajtáslánc fő elemeinek karbantartása még a szervízálláson kívül is biztonságosan elvégezhető.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A gémemelő innovatív volta a hajtáslánc felépítésében keresendő. Minden fő elem kereskedelmi forgalomban beszerezhető, könnyen szerelhető, ezzel biztosítva az esetleges kényszerleállás minimális időtartamát. A fék a legporosabb ipari környezetben is üzembiztos, valamint a hajtáslánban elfoglalt helyének köszönhetően maximális biztonságot jelent a tulajdonosának. A kötélerő érzékelése mellett a gémemelő képes az összes fő elem károsodása esetén is megállítani és pozícióban tartani, ezzel megvédeni a gémet. Különlegessége még, hogy a vezérlésnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a rendszerbe, hiszen a gép teljesen automatizált.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A megvalósítandó célt a megrendelő felől a maximális biztonság, az automatizáltság és a kereskedelemben beszerezhető hajtáslánc fő elemek jelentették. Fontos volt továbbá a hosszú élettartam és minimális karbantartásigény.