Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
Találkozunk a Gépész Szalonban 2023. június 28-án!

Accessium eEscape kiürítésfelügyelő rendszer, Ipar 4-5.0

A tervező neve(i)

Berende Péter – Accessium

Kategória

Teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák

Iparág

Egy vagy több telephellyel rendelkező gyár, ipari terület, logisztikai központ, ahol emberek dolgoznak, és fontos vagy előírt a vészkiürítés.

Email cím:

robert.kertesz@accessium.eu

Telefonszám

+36 30 835 76 93

Weboldal

www.accessium.eu

További információk a gépről

A gép funkciója

Nem várt esemény bekövetkeztével, az eEscape valós időben képes megjeleníteni az épületben és a vészkiürítési ponton tartózkodók folyamatosan változó számát a jogosult személyeknek, és a szakhatóságnak. A fejlesztés egyik erőssége, hogy a felhőt és az IoT-t a legújabb technológiákkal kombinálja az emberi élet védelme érdekében. Nagyobb épületeknél több evakuálási pont is telepíthető, melyek fizikailag nincsenek összekötve, és napelemekkel is működtethetőek. A megoldás a legfejlettebb ACaaS (Access Control as a Service) alapú szolgáltatást nyújtja, az ügyfél saját rendszere bármilyen internetképes eszközről bármikor és bárhonnan elérhető, akár mozgó járműből is, mely egyedülálló megoldás a piacon.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

Az eEscape egy kiváló innovatív technológiai megoldás, amely a mentők, tűzoltók vagy rendőrök munkáját is támogatja az objektumban dolgozók utolsó ismert tartózkodási helyével. Mivel a rendszer független a helyi infrastruktúrától, tökéletesen működik tűz és helyi hálózati sérülés esetén is. Térbeli korlátok nélkül, az információk valós időben, bárhonnan nyomon követhetők. Az életmentés kulcsa lehet, ha tudjuk, hogy ki-hol tartózkodik az épületben, ki-mikor lépett be vagy hagyta el az épületet, és ki-mióta tartózkodik a vészkiürítési pontokon. A szakértők és a piac visszajelzése szerint is egyedi és innovatív megoldás, mert automatikusan és folyamatosan frissülő adatokat szolgáltat a vészhelyzeti evakuálási folyamatról. A vészkiürítési célhardver meglévő beléptető rendszerhez is integrálható.

Magyar fejlesztésünkkel az új technológiák adta lehetőséget ragadtuk meg, és a felhő, a dolgok internete (IoT), a gép-gép (M2M) kommunikáció és a Big Data - által kínált lehetőséget egybegyúrtuk, szem előtt tartva, hogy a rendszert biztonságossá, alacsony beruházási költségűvé és könnyen kezelhetővé tegyük. Rendszerünk meglévő vállalatirányítási rendszerbe is integrálható a kétirányú API integrációs lehetőséggel, és támogatjuk az Ipar 4-5.0-t.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

Az épületek tűzvédelmi kialakítása során az egyik legfontosabb feladat a kiürítés tervezése. Az életvédelem célja: az ember életének, testi épségének megóvása. Ennek ellenére, a magyarországi tűzriadó próbák rávilágították a hatóságokat arra, hogy tűz vagy nem várt esemény bekövetkeztekor az üzemeltető az esetek túlnyomó többségében nem tudja pontosan megmondani az Országos Katasztrófavédelemnek az épületben tartózkodók pontos létszámát, akkor sem, ha megfelelően működő elektronikus beléptető rendszer van felszerelve, mert a valós adatok szinte mindig eltérnek. Ez a tűzvédelmi szabályzatban foglalt egyéb szabályzatok megszegésével járhat, és a létszámeltérés akadályozhatja a tűzvédelmi tevékenységet.

A kifejlesztett mobil olvasó célhardverek, önállóan működőképesek, önálló kommunikációval rendelkeznek, az adatokat GPRS mobil kommunikációval a felhőbe töltik. Hasznos olyan helyeken is, ahol átmeneti a kijelölt vészkiürítési pont, hiszen könnyedén mozgatható, áttelepíthető. Az olvasó tápellátása történhet vezetékes, napelemes táplálással, vagy induktív töltő kialakítással. A kiürítési ponton nem csak a pontos, objektumban tartózkodók létszámadatát tudjuk megmondani, hanem azt is rendelkezésre tudjuk bocsájtani, hogy név szerint ki hiányzik. A vészkiürítési rendszerünk több, mint 5 éve működik ezzel a technológiával hibamentesen, így megfelelő tapasztalattal rendelkezünk. A felhő alapú vészkiürítési megoldás további előnye, hogy az adatok azonnal a felhőbe kerülnek, így a tűz intenzitásának növekedése, továbbterjedésének mértéke és az objektum teljes egészének égése nem befolyásolja a már felhőbe került adatokat