Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
A látogatói regisztráció 2023. június 20-ig lehetséges.

4 kocsis könyvkötőgép

A tervező neve(i)

RIGO Kft.

Kategória

Gyártógépek: azaz a rész- vagy készterméket előállító gépek

Iparág

Gépgyártás

Email cím:

rigokft@rigokft.hu

Telefonszám

+3656580031

Weboldal

www.rigokft.hu

További információk a gépről

A gép funkciója

Könyvkötőgép, mely alkalmas egyedi-, kis- és közepes-szériás gyártásra egyaránt. Ez az 1-2-5 példányszámtól az 50000 példányszámú könyvek gyártásig terjed.
A RIGO Kft. célul tűzte ki, hogy kifejleszt egy olyan technológiát és ehhez kapcsolódóan olyan műszaki egységet, amellyel a megvalósítja a 3 másodperces könyvkötési idővel az óránkénti 1200 db-os könyvkötést a könyvkötészetben. Ez azt jelenti, hogy a gépben 3 mp-ként készül el egy könyv. Ez egy egy állásos géppel lehetetlen célnak számít. A 4 kocsis könyvkötőgép a fenti elvárást képes kielégíteni úgy, hogy megfeleljen a következő kritériumoknak: felhasználóbarát, egyszerű kezelhetőségű, csekély karbantartási igényű, széleskörű felhasználhatóságú, termelékeny.

Mitől más ez a gép, mint a többi?

A műszaki paraméterekben a gép automatizáltsági fokában egy olyan többlet funkció beépítését valósítottuk meg, amely felülmúlja az eddigi forgalomban lévő gépek technológiai tudását.

Milyen ipari igény hívta életre a gépet?

A 4 kocsis könyvkötőgép létrehozásánál a kutatás-fejlesztésünk célja: a postpress szektorban a finishing részt gyorsabbá tegyük, energia, költség és idő hatékony legyen, maximálisan feleljen meg az ergonómiai követelményeknek, legyen környezetbarát. Mindazonáltal új szakmai megoldásokkal elősegíteni a finishing technológiáját, mely a mai technológiai módszereknél biztosabb szakmai megoldásokat kínál.