Számítunk a véleményedre, hiszen a választásod most egy pályázónak sokat ér! Elindult a közönségszavazás. Add le a voksod 2023.06.28. délig!
A látogatói regisztráció 2023. június 20-ig lehetséges.

Fókuszban a vegyipar

2023. június 28. - Fókuszban a vegyipari célgépek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjon

2023 a harmadik év, hogy a figyelem középpontjába helyezzük a hazai célgépgyártást és elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy minden évben fókuszba helyezzünk egy területet, amely köré tematikus társult rendezvényt is szervezünk.

2023 a vegyipar, a vegyipari célgépek éve lesz.
A pályázatra 18 vegyipari pályamű érkezett. Nézd meg a nevezett vegyipari gépeket! Görgess lejjebb!

2023 - A VEGYIPARI TECHNOLÓGIÁKON, BERENDEZÉSEKEN, ALKALMAZÁSOKON A HAZAI IPAR TEKINTETE

Átalakulás közben és előtt áll a vegyipar is - nem csak hazánkban, hanem egész Európában. Meg kell újítani a berendezéseket, a technológiákat oly módon, hogy a vegyipar hozzá tudjon járulni Európa klímasemlegességi céljaihoz. A fejlesztések egyik fő iránya, hogy a vegyipar a megújuló energiaforrások felhasználására tudja alapozni a gyártásást.

Kitüntetett szerepe van még a technológiák automatizálásának, a digitalizálásnak és az anyagok újrafeldolgozásának/újrahasznosításának a körforgásos gazdaság kialakítása céljából.

A folyamat már elkezdődött, rengeteg ilyen típusú beruházás valósult már meg eddig is, azonban a válság ezt felgyorsította. A leginkább húsbavágó kihívás az, hogy az energiaintenzív vegyipar hogyan tudja megőrizni az átalakulás során és után a versenyképességét. Megnövekedtek az igények, és a megnövekedett igényeket ki kell szolgálni. Ezeket a témákat járjuk köröl a vegyipari szakmai napon 2023. június 28-án, a Gépész Szalonban. (A programokért látogass vissza később.)

VÁRUNK A PÁLYÁZÓK KÖZÉ, HA VEGYIPARI GÉPEKET GYÁRTASZ

Tudjuk, hogy nélküled és a gépeid nélkül nincs vegyipar.

Tudjuk, hogy a géped megállja a helyét magas minőségi követelményeket támasztó üzemekben is.

Tudjuk, hogy jól értesz hozzá, a kisujjadban van a vegyipari célgépgyártás.

Vajon a megrendelőid is tudják, hogy milyen gépeket gyártasz? Nevezd be a gépedet 2023. április 28-ig!

nevezz a vegyipari célgépeddel a magyar ipari célgép nagydíjra!

Várjuk a pályázatodat 2023-ban vegyipari célgépek kategóriában is! Ehhez nem kell mást tenned, mint megmutatni azt, amire képes vagy!

a vegyipari célgépek szakmai Zsűrije

Szabó Csaba

Igazgató - Magyar Vegyipari Szövetség - A Magyar Ipari Célgép Nagydíj vegyipari kategória zsűrielnöke

Szikszay Gábor

A Magyar Vegyipari Szövetség ellenőrző bizottság tagja, gépészmérnök, vegyipari és élelmiszeripari szakmérnök, korábban a VEGYTERV igazgatója

Dr. Blazsek István

Nyugalmazott vezérigazgató - Nitrogénművek Zrt.

Ez az a verseny, ahol akkor is nyersz, ha nem leszel díjazott, hiszen most egy pár hónapon keresztül nagyon sok ipari szakember követi a magyar ipari célgép nagydíjat.

mit nyersz, ha pályázol?

Hogyan tudsz jelentkezni?

A pályázat és a részvétel díjmentes.

Jelentkezés: a pályázói regisztráció megnyílt, ahol 2023. április 28-ig várjuk a jelentkezésedet a Nagydíjra. 

Mindennek a kulcsa ez a honlap, a gepedvanhozza.hu lesz.  Itt találod a pályázóknak szóló regisztrációs felületet. 

A pályázati adminisztráció két körben zajlik

2022-től kizárólag nyílt pályázattal lehet részt venni a versenyben. Ez azt jelenti, hogy egy általános ismertető és a géped fotója, videója látható lesz a közönség számára, de a szakmai információkat egy védett rendszerben, kizárólag a zsűri tagjainak elérhető felületen tároljuk. 

1, Első körben regisztrálj a Pályázóknak lapfülön, majd várd meg a regisztrációd visszaigazolásáról az e-mailt. Ebben minden további teendőt megtalálsz. 

2, Második körben az e-mailben található linken hozd létre a pályázati fiókot, majd ezt a fiókot töltsd fel adatokkal. Ha modellel jelentkezel, az a vizuális anyag kell, amivel a legjobban be tudod mutatni. Ha kész géped van, vagy hamarosan el fog készülni, akkor készíthetsz képet, videót. Minden esetben hasznos a kép és a videó, mert segíti a jobb megértést. Leírást is kérünk hozzá: egy általános ismertetőt, amely minden látogató számára elérhető lesz és egy hosszabb lélegzetvételű műszakit, amelyet kizárólag a zsűri fog tanulmányozni. Határidő: 2023. április 28. – 13 óra  

3,  Az adatok feltöltése után a pályaművedet jóváhagyjuk és ezzel bekerülsz a versenybe. A pályázatod a honlap pályamű katalógusában, a Nevezett Célgépek aloldalon lesz látható, az alap információkkal, a képpel és a videóval.  

4,  A részletes műszaki adatokat kizárólag a zsűri láthatja és érheti el. A Zsűri tagjai titoktartási nyilatkozattal védik a megadott információkat, hogy senki, semmilyen adatodhoz ne férhessen hozzá. 

 

A részvétel feltételei:

1, Géptervező, gépgyártó, gépészmérnök vagy, vagy a vállalatod foglalkozik gépgyártással. 

2, Regisztrálj mielőbb a gepedvanhozza.hu pályázói felületén, ezzel jelzed a szervezők felé a részvételi szándékodat.

3, Hozd létre a fiókodat és töltsd fel információkkal 2023. április 28-ig. (A fiókod adatait április 28-én 13 óráig szabadon módosíthatod, tehát apránként is haladhatsz a kitöltéssel.) 2023. április 28. 13 órától már nem lesz lehetőséged módosítani a feltöltött adatokat.   

4, A jelentkezésedet jóváhagyjuk, befogadjuk és közzé tesszük a katalógusban a nevezett gépet és annak alapinformációit. (Rövid bemutató leírás, kép, videó, ha van, elérhetőség stb.)  

5, A pályázati anyagokat csak elektronikusan, a fenti útvonalon fogadjuk.

A pályázatok értékelésére 2023-ban is neves szakemberek vállalkoztak. Egyetemi, főiskolai tanszékek vezetőit és az ipar szereplői közül elismert géptervező, gépgyártó szakembereket kértünk fel a megtisztelő feladatra. A vegyipari kategória zsűritagjait hamarosan közzé tesszük. 

 

A veGYIPARI SZAKMAI NAP SZERVEZŐI:

akik már biztosan a hazai célgépgyártás mellett vannak 2023-ban:

szakmai támogatók:

Nevezett vegyipari célgépek

Ezen az oldalon hamarosan sok-sok izgalmas vegyipari célgép mutatkozik be. A pályázók adatlapján megtalálod az elérhetőségeket és a gép bemutatását. A gépek alkotói készen állnak arra, hogy megkeresd őket, ha pontosan az ő célgépükre, vagy bármilyen egyéb célgépre van szükséged.